Online hæklekursus for begyndere - Begyndergarn

Online hæklekursus for begyndere

Kom igang med hækling. Fra indkøb, at holde på nålen til at færdiggøre dit første produkt. Lær teknikkerne til at blive god til at hækle.

Det får du

  • 17 videoer med HD video lektioner
  • adgang når som helst og hvor som helst
  • kursusmateriale
  • timer af close-up instruktion
  • video i slowmotion, så du langsomt kan følge med imens

Klar til at gå igang med kurset?

Kursus overblik

Lær om de forskellige masketyper, redskaber og teknikker som du har brug for, for at komme igang med hækling! Sammen med medstifter Katrine bliver du guidet trin-for-trin gennem starten på dit hækleeventyr. Du lærer at vælge det rigtige garn og det rigtige udstyr, at læse de drilske banderoler på garnnøgler. Katrine viser dig langsomt hvordan du holder på hæklenålen og på garnet, imens hun forklarer hvad du skal gøre.

Du vil elske Katrines nede-på-jorden tilgang til hækling, når hun forklarer dig de grundlæggende masketyper, som f.eks. luftmasker, fastmasker og kædemasker, imens du lærer at arbejde i rækker og lave vendinger.

Desuden får du tips og tricks til hvordan du holder styr på dine rækker og dit maske- og omgangstal.

Katrine viser dig også hvordan du hækler i cirkler, og viser og forklarer bl.a. den magiske cirkel. Til sidst bliver det hele kombineret, imens du lærer at læse en opskrift og følge den. Katrine guider dig igennem dit første projekt, så du til sidst står med et færdigt produkt.

Så nemt er det!

  • tryk på ‘køb kurset her’ og herefter 'køb nu'
  • udfyld navn, email og betalingsoplysninger
  • straks efter køb har du adgang til alle videoer og alt materiale
  • se hvor som helst og når som helst på computer, iPad/tablet eller telefon
  • du kan endda gemme videoer og materiale på computeren og altid se offline

Klar til at gå igang med kurset?

Lektionerne/modulerne

Introduktion til hækling for begyndere

Mød Katrine imens hun introducerer dig til den spændende nye verden inden for hækling. I introduktionen giver hun dig en fornemmelse af, hvad der venter dig, nu du skal igang med at lære at hækle. Allerede her får du lidt tips og tricks, og dine tanker bliver guidet i den rigtige retning i forhold til at gribe læringsprocessen an på en måde, der sikrer dig succes.

Tid: 20 min

Modul 1

I dette modul skal du for alvor igang med at hækle. Modulet består af 6 videoer. Du får først en kort intro til modulet, som sikrer dig overblikket over hvad du skal lære og hvilke materialer du får brug for. Du lærer at lave løkken, som skal bruges for at du overhovedet kan komme igang med at hækle og lave masker. Dernæst lærer du, langsomt og grundigt, hvordan du holder på hæklenålen og garnet, i forberedelsen til at lave de første masker. De første masker får du også lavet, og du lærer at hækle frem og tilbage, og naturligvis vendinger. En video i slowmotion giver mulighed for, at du kan lave starten samtidig med at Katrine viser det.

Ud over at du skal lære at hækle frem og tilbage, lærer du også at hækle rundt med den magiske cirkel.

Som begynder indenfor hækling kan du efter modul 1 øve på opstarten til hækling, hækle frem og tilbage, lave vendinger, hækle rundt, luftmasker og fastmasker.

Tid: 45 min

Modul 2

Nu hvor du er fortrolig med at bruge hæklenål og lave de grundlæggende masker og teknikker inden for hækling, så bygger Katrine i dette modul oven på de grundlæggende hækleteknikker, som du lærte i modul 1. 

Dette modul består af 5 videoer. 

I mange hækleopskrifter er det nødvendigt at skifte farve. Derfor viser Katrine dig her, hvordan du griber det an med farveskift når du hækler. Du lærer dernæst at hækle med en ny masketype, nemlig stangmasker og dobbelte stangmasker. 

Du skal også lære at hækle i forreste maskeled. Katrine har hele tiden øje for, at dette er et kursus i hækling for begyndere, og alt bliver derfor grundigt forklaret og forevist. Så selv om du måske her hører ord og vendinger som ikke giver megen mening for dig, så lover vi, at du efter kurset har helt styr på det.

En del af at lære at hækle, er også at kunne genkende sine masker og undgå de mest almindelige fejl. Det får du undervejs også hjælp til.

Slutteligt bliver du introduceret til en hækleopskrift, og hvordan man griber det an med at læse sådan en med de forskellige forkortelser og vendinger der normalt bruges.

Vil man lære at hækle, så er øvelse vigtigt. Det gælder også efter modul 2. Nu kan du øve i farveskift, stangmasker, dobbelte stangmasker og at hækle i forreste maskeled.

Tid: 37 min

Klar til at gå igang med kurset?

Modul 3

Katrine tager dig i dette modul trin-for-trin igennem dit første hækleprojekt. De grundlæggende hækleteknikker, som du var igennem i modul 1 og det du har bygget ovenpå i modul 2, bliver nu kombineret i et egentlig hækleprojekt. Når du lærer at hækle, skal du selvfølgelig også ende ud med et egentligt produkt på et tidspunkt. Det sker nu! Katrine lærer dig igennem processen, at læse opskriften og udføre det der står. Du bliver guidet igennem opstarten på projektet, hele vejen gennem de forskellige hækleteknikker der anvendes og til afslutningen af projektet. Og undervejs kommer der også lidt nyt, så du sikkert står til sidst med et produkt du er stolt af, og som giver dig mod på at fortsætte dit eventyr inden for hækling.

Tid: 36 min

De angivne tider er den egentlige videolængde. Vi lægger vægt på, at videoerne er effektive og spækket med nyttig viden, instruktion, tips og tricks, som giver dig, der vil lære at hækle med et online hæklekursus for begyndere, mest mulig værdi. Du bliver derfor undervejs bedt om at pause videoen, for selvstændigt at udføre masker, teknikker, rækker eller omgange. Videolængden er derfor effektiv, og ikke proppet med unødvendig gentagelse/billeder af hækling.

Klar til at gå igang med kurset?